Dřevostavby Rob

Dřevěné konstrukce

01.08.2011 14:00

Konstrukce ze dřeva pří výstavbě jízdáren a hal mají v současné době stále vyšší oblibu díky svým nenahraditelným vlastnostem, přirozenému vzhledu. Dřevo představuje po staletí jeden ze základních stavebních a konstrukčních materiálů. Při použití je oceňována především jeho dostupnost, vysoká pevnost v poměru k hmotnosti, snadná obrobitelnost, dobré tepelně izolační vlastnosti a v neposlední řadě i příznivý architektonický vzhled.

 

Lepené lamelové konstrukce

Dřevěné lamelové lepené konstrukce jsou velmi vhodné na zastřešení středních a velkých objektů (při výstavbě jízdáren, hal, tělocvičen, bazénů apod.), ale i daleko větších prostor, jako jsou zimní stadiony, tenisové kurty, výstavní budovy. S rostoucím rozpětím a plochou konstrukcí stoupá jejich hospodárnost oproti ocelovým a kombinovaným konstrukcím. Kromě daleko lepších parametrů v požární odolnosti, nevyžadují takovou údržbu jako konstrukce ocelové. Lamelové konstrukce lze využít na překlenutí až 35 m.
Výhodou těchto konstrukcí je příznivý vzhled, krátké montážní časy, vysoká požární odolnost.                                 Nevýhodou může být o něco vyšší pořizovací cena.

 

Příhradové střešní konstrukce

Příhradové střešní konstrukce jsou zhotovovány z jednotlivých přířezů, které jsou mezi sebou na „tupo“ spojovány lisováním pomocí styčníkových desek. Tyto desky z 1,5 nebo 2 mm pozinkovaného plechu s jednostranně prolisovanými trny působí jako skupina hřebíků a zároveň jako styčníkový plech. Příhradové střešní vazníky lze použít na překlenutí rozpětí až 28 m
Výhodou příhradové konstrukce je variabilita tvarů a rozměrů, nízká spotřeba materiálu a příznivá cena.                   Nevýhodou může být méně příznivý vzhled interiéru jízdárny a pod...

 

Ilustrační fotografie typů konstrukcí naleznete ve fotogalerii.

 

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

DŘEVOSTAVBY ROB Ing. Pavel Rob
obchodní zástoupení
Haas Fertigbau Chanovice s.r.o.


U Pivovaru 2304
256 01 Benešov
+420 739 215 280